Freecell tai ”vapaakenttä” pasianssi on haastavampi kuin..


TriPeaks: TriPeaks-pasianssissa tavoitteena on poistaa kaikki kortit pelipöydältä muodostamalla nousevia tai laskevia sarjoja ässästä kuninkaaseen.


Tämä pasianssi vaatii kaksi korttipakkaa. Otetaan 26 korttia ja asetetaan ne kasaan oikeinpäin vasemmalle puolelle pöytää. Sen jälkeen asetetaan kasan oikealle puolelle vaakasuoraan riviin kolme korttia ja niiden alle neljä korttia. Jos näiden seitsemän kortin joukossa on kuninkaita, sijoitetaan ne heti riviin alapuolelle. Siihen tulevat pasianssin aikana vähitellen kaikki kahdeksan kuningasta. Niille rakennetaan nousevia pääsarjoja (eli ässä, 2, 3, jne., rouva).

Pyramid: Pyramid-pasianssissa pelissä käytetään 52 kortin pakkaa. Kortit muodostavat pyramidin, ja pelaajan tehtävänä on poistaa kortteja pareittain niin, että niiden yhteinen arvo on 13.

Mitkä ovat suosituimmat pasianssit?

Freecell: Freecell-pasianssissa pelaaja yrittää järjestää kortit neljään loppupinoon ja kahdeksaan peruspinoon. Kortteja voi siirtää vapaasti peruspinoihin, mutta rajoitettu määrä kortteja voi olla kerrallaan vapaana.

Spider: Spider-pasianssissa pelataan kahdella korttipakalla (104 korttia). Tavoitteena on järjestää kortit kahdeksaan pystyriviin nousevassa järjestyksessä. Peli vaatii enemmän strategista harkintaa ja on tunnettu vaikeudestaan.

Klondike: Tämä on yksi yleisimmistä pasianssiversioista. Tavoitteena on järjestää kaikki kortit neljään loppupinoon nousevassa järjestyksessä. Klondikessa käytetään tavallista 52 kortin pakkaa.

Tässä pasianssissa tarvitaan kaksi pelaajaa, ja kaksi korttipakkaa. Molemmat pelaajat sekoittavat hyvin omat pakkansa, ja vastapelaajalle tarjotaan se ”nostettavaksi”. Kumpikin vetää kortin pakastaan, ja ylemmän kortin vetänyt aloittaa pelin kääntämällä pakkansa päällimmäisen kortin pöydälle. Tämä ja pelin kuluessa esiin tulevat seitsemän muuta samanarvoista korttia, jotka asetetaan vuorotellen tämän viereen yhteen riviin, ovat peruskortteja. Niille rakennetaan nousevia pääsarjoja.


Tupla pasianssi, nimensä mukaisesti kaikki kortit ovat tuplana.

Pelin suomenkielinen nimi tulee sen ranskankielisestä nimestä [pasjɑ̃s], joka tarkoittaa kärsivällisyyttä. Peli ei alun perin ole kuitenkaan ranskalainen, mutta se tuli suosituksi Ranskassa 1800-luvun alkupuoliskolla. Kirjallisuudessa pasianssiin on viitattu jo 1700-luvulla, mutta peli lienee tätä huomattavasti vanhempi.

Spider pasianssi tarjoaa kokeneimmille pelaajille vastusta kun..

Minäkin pelailin nuorempan. Toisinaan harvoin kyllä kaivan kortit ja pelaan.
Kun töihin tuli tietokoneet, joka oli miltei kaikille uusi asia aikoinaan, meille sanottiin, että jos yöllä on hiljaista harjoitelkaa koneen käyttöä pelaamalla pasianssia.
Korttien siirtely ja asettelu oli aluksi hidasta.
Minulla on jossain komeron nurkassa sellainen kirja, jossa on erilaisia pasianssinpeluuohjeita.

Klassinen Pasianssi nyt HTML5-muodossa!

Pasianssit ovat yksin pelattavia , joissa korttipakasta otetaan kortti kerrallaan ja yritetään koota ne tietyllä tavoin. Kun tämä on onnistunut, peli on ”mennyt läpi”.

Kuin tavallinen pasianssi, mutta vain isoilla korteilla..

Vaikka pasianssi vaikuttaa yksinkertaiselta, se vaatii tarkkaa harkintaa ja strategista ajattelua. Yksi keskeisimmistä strategioista on keskittyä avaamaan mahdollisimman monta piilotettua korttia pöytäpinoista, sillä tämä lisää pelaajan mahdollisuuksia tehdä uusia siirtoja ja edistää peliä. On myös tärkeää miettiä tarkkaan, milloin siirtää kortteja peruspinoihin, sillä ennenaikainen siirto voi estää muita tärkeitä siirtoja myöhemmin.

Suosittu yksinkertainen hämähäkki-pasianssi nyt HTML5-muodossa!

Ehkä yleisin pasianssipeli on . Siinä tarkoituksena on järjestää kortit maittain ja suuruusjärjestykseen. Toinen varsinkin tietokonepelinä suosittu pasianssi on .

Klassinen Pasianssi nyt HTML5-muodossa!

Klondike-pasianssi, yleisesti tunnettu yksinkertaisesti ’Pasianssi’ on yksi suosituimmista pasianssipeleistä. Pasianssit ovat korttipelejä, joita yksi pelaaja voi pelata. Klondike Pasianssi tuli suosituksi 19. vuosisadalla Yukonin, luoteis-Kanadassa sijaitsevan territorion kultakuumeen aikana. Vaikka ensimmäinen pasianssi-videopeli ilmestyi vuonna 1981, suosittu tietokoneellistettu versio Klondike Pasianssista ilmestyi ensimmäisen kerran Windows 3.0:ssa vuonan 1990, jotta ihmiset oppisivat käyttämään hiiren siirtämisominaisuutta. Sen loi palkaton harjoittelija. Tällä hetkellä pasianssi on suuri haitta toimiston tuottavuudelle ja se on usein kytketty pois päältä paikalliselta IT-henkilökunnalta, mikä pakottaa työntekijät etsimään nettiversioita viihteestä heidän työaikanaan. Nauti Pasianssi Nettipelistä!