Reititin & WLAN), oli sijoitettu työhuoneeseeni.


Auttaisiko tuo hakusanana?

Jos tuon operaattorilta tulevan liitännän haluaa haaroittaa, eli jakaa useampaan kuin yhteen huoneseen, niin tuo passiivinen ristikytkentäpaneeli ei riitä, vaan tarvitset lisäksi joko reitittimen tai kytkimen.


WiFi-vahvistin, tai WiFi-toistin, on laite, joka vahvistaa langattoman verkon signaalia. Se ottaa vastaan ​​reitittimestä tulevan signaalin ja lähettää sen uudelleen, mikä parantaa verkon kattavuutta.

Oletko tullut pohtineeksi mitä eroa on reitittimellä, kytkimellä ja yhdyskäytävällä? Näitä termejä kuulee käytettävän, mutta ne eivät välttämättä kerro kuulijalleen käyttötarkoituksestaan ja vielä enemmän ajatuksia voi sekoittaa se kun niistä puhutaan samoissa aihepiireissä. Ovatko nämä vain hieno tapa nimetä nämä laitteet vai onko niissä oikeasti eroa toisiinsa verrattuna?

Jakaja reiässä, toinen johto reitittimeen, toinen sitten televisioon.

Reitittimet ovat kaikkein edistyneimmät laitteet verkon rakentamiseen. Reititin on laite joka välittää tietoa/paketteja verkon välillä – reitittimet ovat tehty tarjoamaan ja hallitsemaan Internet-yhteyttä. Voidaankin sanoa, että jokaisessa reitittimessä on sisäänrakennettu modeemi, mutta sen enempää samankaltaisuuksia niissä ei olekaan. Kun reititintä käytetään, sen kontrollointiin ei tarvita erillistä laitetta. Reitittimet tarjoavat Internet-yhteyden autonomisesti lukuisiin eri laitteisiin monien eri rajapintojen kautta. Ohjaamalla dataa ne voivat antaa Internet-yhteyden usealle laitteelle samanaikaisesti. Tämä ominaisuus tekee reitittimistä erittäin monipuolisia, hyödyllisiä ja adaptoituvia eri käyttökohteisiin.

Toinen suuri eroavaisuus reitittimissä verrattuna modeemeihin on niiden ohjelmistopuoli, johon on monesti integroituna tietoturvapalveluita, kuten palomuurit ja datan tunnelointipalvelut. Niissä voi myös olla ominaisuuksia, kuten monilähetys, kuormantasaus, liikennepriorisointi ym. Näillä ominaisuuksilla käyttäjä saa vikasietoisen, hallittavan, suorituskykyisen laitteen sekä tietoturvalla turvatun tiedonsiirron. Näin ollen riski mahdollisille kyberhyökkäyksille ja niiden onnistumiselle laskee.

Kaiken kaikkiaan reitittimet voidaan määritellä parhaiten verkkolaitteina, jotka antavat turvallisen verkkoyhteyden monille laitteille samaan aikaan.

Kuituyhteydessä et tarvitse muita laitteita, kunhan vain varmistat, että ensimmäinen mesh-laite toimii myös reitittimenä ja palomuurina. Useamman mesh-laitteen sisältävässä kokonaisuudessa muut mesh-laitteet toimivat ns. satelliitteina ja yhdistyvät ensimmäiseen laitteeseen langattomasti. Yhdessä nämä laitteet muodostavat laajan ja saumattoman langattoman verkon. 4G/5G-, ADSL/VDSL- ja kaapeliyhteyksissä tarvitaan lisäksi tekniikasta riippuen mobiilireititin tai modeemi.


Eivät nuo perus-reitittimetkään miljoonia maksa, esim.

Pätkiikö netti? Ei hätää, sillä meiltä löydät muun muassa reitittimet, langattomat tukiasemat, WiFi-vahvistimet ja Mesh-reitittimet pelaamisen, surffailuun, streamaamiseen ja yrityskäyttöön.

Tuon jälkeen on seuraavana reititin joka hoitaa loput.

Useamman mesh-laitteen sisältävässä kokonaisuudessa yksi laitteista täytyy kytkeä modeemiin tai reitittimeen verkkokaapelilla. Muut mesh-laitteet toimivat ns. satelliitteina ja yhdistyvät ensimmäiseen laitteeseen langattomasti.

Antaa täydet nopeudet mitä tuosta reitittimestä ulos saa..

Mesh-verkko takaa kattavan yhteyden kotiisi Mesh WiFi-laajentimien avulla. Verkko yhdistää WiFi-laajentimet, mikä parantaa verkon vakautta koko kodissa. Järjestelmä valitsee tiedonsiirrolle aina nopeimman reitin. Mesh-verkko on myös itsekorjautuvaa, mikä tarkoittaa sitä, että jos yksi Mesh WiFi-laajennin katkeaa, verkko ohjaa liikenteen toisen laajentimen kautta. Mesh-verkon luomiseen tarvitaan yksi tai useampi Mesh WiFi-laajennin. Kun WiFi-laajentimia on sopiva määrä kotisi kokoon nähden, netti kantaa kodin joka nurkkaan!

Reitittimet ja wifit asennetaan kaikki itse.

Perinteiset reitittimet voivat joskus kamppailla suuren kodin kattamisessa ja signaalin vahvistamisessa kodin joka nurkkaan. Mesh WiFi-reititin luo verkon, jonka avulla voit nauttia nopeasta ja tasaisesta langattomasta yhteydestä kaikkialla kodissasi. Mesh-laajennin ei ole vain netin vahvistin, vaan se tarjoaa myös kätevän ja tehokkaan tavan hallita verkkoyhteyksiäsi ja varmistaa, että olet aina yhteydessä nettiin.

Reitittimeksi ja wifiksi tulee luonnollisesti Ubiquitia...

Reitittimeen ja yhdyskäytävään verrattuna kytkintä voidaankin ajatella jatkamaan verkkoa laajalle alueelle, jossa voidaan määritellä myös jokaisen yhteyden tärkeys. Reitittimen ja kytkimen erona on se, että reititintä tarvitaan Internet-yhteyttä varten ja kytkin taas on tarkoitettu vain yhdistämään laitteita.

On muuten tymäkän kokoinen modeemi, kuvassa reitittimen kanssa...

Kodin mesh-reitittimien asettelu on keskeinen tekijä verkkosignaalin laadun ja kattavuuden kannalta. Tämän vuoksi reitittimet tulisi sijoittaa avoimeen tilaan, jossa ne voivat jakaa ja vastaanottaa yhteyden mahdollisimman esteettömästi. Avoin sijoittelu edistää signaalin vahvaa ja kattavaa leviämistä koko asunnossa, mikä on erityisen tärkeää suurissa tai monikerroksisissa kodeissa.